2. Bioscoop

Deze kamer heeft een korte video van ongeveer 10 minuten de bevestiging van het verhaal van de Highlanders en de vorming van de regimenten. Het duurt dan de bezoeker mee op een reis naar beneden door de historische periode van hun bestaan. Het verklaart de verschillende fusies die leiden tot de vorming van het Royal Regiment of Scotland maart 2006. 

Deze zijn: 

1881. De 72ste & 78ste Highland Regiment van Voet samengevoegd als onderdeel van grootschalige herstructurering van het Britse leger onder de Hervormingen leger. Zo werd de 72 de 1ste Bataljon Seaforth Highlanders en de 78ste werd het 2de Bataljon Seaforth Highlanders. De 79 bestemd waren om de krachten te bundelen met de Scots Guards maar dankzij de persoonlijke tussenkomst van koningin Victoria, haar Cameron Highlanders werden gespaard van dit lot en de 79 bleef een bataljon infanterie regiment. (Een tweede bataljon werd vervolgens verhoogd in 1897).

Met meer bezuinigingen op Defensie die in de late jaren 1950, de Seaforth Highlanders en Queens Own Cameron Highlanders fuseerden in 1961 en vormde een nieuw regiment genaamd de Queen’s Own Highlanders (Seaforth & Camerons).

Dit regiment had een levensduur van 33 jaar voordat het werd ook samengevoegd in 1994 met hun buren uit het Noord-Oosten, namelijk The Gordon Highlanders. Ze werden genaamd The Highlanders (Seaforth, Gordon’s & Camerons). Na een korte periode van 12 jaar dit regiment samen met alle andere regimenten van de Schotse divisie en vormde The Royal Regiment of Scotland genummerd de 4e Bataljon.

Het museum is niet de overheid gefinancierde en vertrouwt op donaties van het publiek. Gelieve te geven grootmoedig. (We zouden een donatie van £ 5,00 suggereren)

Like ons op Facebook: FaceBook-Logo

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.